Λίστα για Μετακόμιση

Λίστα για Μετακόμιση – Οι Ειδικοί απαντούν

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε μια λίστα για μετακόμιση με κάποια στοιχεία που μπορεί να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια μιας μεταφοράς:

Λίστα για Μετακόμιση – Οργανωθείτε

 • Πάρτε ένα ημερολόγιο και σχεδιάστε τη μετακίνησή σας.
 • Πάρτε μια λίστα ελέγχου με όλα όσα πρέπει να πακετάρετε.
 • Συγκεντρώστε όλες τις προμήθειες μετακόμισης, συμπεριλαμβανομένων των κουτιών και της ταινίας ή άλλων υλικών συσκευασίας (δείτε αυτή τη λίστα από το Amazon).
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο για το πακετάρισμα και το ξεπακετάρισμα: Θέλετε να τα κάνετε όλα μαζί ή με την πάροδο του χρόνου;

Συγκεντρώστε κιβώτια και προμήθειες μετακόμισης

 • Κουτιά
 • Ταινία συσκευασίας
 • Μαρκαδόροι και στυλό (για την επισήμανση των κουτιών)
 • Χαρτί συσκευασίας (για το τύλιγμα εύθραυστων αντικειμένων)
 • Ετικέτες για κάθε κουτί, για να μπορείτε να παρακολουθείτε τι βρίσκεται μέσα σε αυτά. Μπορούν να γραφτούν με μαρκαδόρο ή να εκτυπωθούν από εκτυπωτή inkjet, αν έχετε έναν διαθέσιμο. Μπορεί να θέλετε να αφήσετε λίγο χώρο στην ετικέτα, ώστε να μπορείτε να γράψετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι υπάρχει μέσα στο κουτί αργότερα κατά τη διαδικασία της μετακόμισης, όπως “ΕΦΡΑΓΜΕΝΑ” ή “ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ”. * Κουβέρτες μεταφοράς: Αυτές οι χρήσιμες κουβέρτες θα προστατέψουν τα έπιπλά σας κατά τη μεταφορά, παρέχοντας κάποιο μαξιλάρι μεταξύ αυτών και του χαρτοκιβωτίου τους. Αν είναι δυνατόν, προμηθευτείτε τις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα της μετακόμισης, ώστε να μπορέσουν να αεριστούν από τη χημική τους μυρωδιά πριν χρησιμοποιηθούν (συχνά είναι συσκευασμένες με ναφθαλίνη).

Προσλάβετε μεταφορείς ή κάντε το μόνοι σας!

Εάν έχετε πολλά αντικείμενα ή εάν μετακομίζετε σε μεγάλη απόσταση, η πρόσληψη μεταφορέων μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Το κόστος της πρόσληψης επαγγελματιών μεταφορέων ποικίλλει ανάλογα με το πού μένετε και πόσα πράγματα πρέπει να μεταφερθούν. Μπορείτε να προσλάβετε εταιρείες για μετακομίσεις Αθήνα που προσφέρουν ωριαίες τιμές ή κατ’ αποκοπήν τιμές για συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως η συσκευασία και η φόρτωση/εκφόρτωση. Αναλαμβάνουμε και εταιρείες όπως δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, Digital Marketing Agency κ.α.

Αν η μετακόμισή σας είναι σχετικά εύκολη (δηλαδή, δεν είναι πολύ μακριά), ή πρόκειται για μικρομεταφορές τότε αν την κάνετε μόνοι σας μπορεί να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα όσον αφορά το κόστος εργασίας και τα έξοδα μεταφοράς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν όλα τα υπάρχοντά σας χωράνε σε ένα μόνο αυτοκίνητο! Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτό δεν περιλαμβάνει τυχόν έξοδα που σχετίζονται με την ενοικίαση εξοπλισμού, όπως καροτσάκια ή χειροκίνητα φορτηγά (εάν είναι απαραίτητο).

Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για τη μετακόμιση.

 • Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι καθαρό και άδειο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για όλα τα πράγματά σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο για τη μετακόμιση, αλλά μην υποτιμάτε πόσο μεγάλη προετοιμασία απαιτείται!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο για τη μετακόμιση, αλλά μην υποτιμάτε πόσο μεγάλη προετοιμασία απαιτείται.

 • Πώς να συσκευάσετε τα πράγματά σας
 • Πώς να βάζετε ετικέτες στα κουτιά σας
 • Πού να αποθηκεύσετε τα κουτιά σας
 • Πώς να μεταφέρετε τις κούτες σας (και πότε)

Ακολουθεί μια λίστα μετακόμισης για να ακολουθήσετε

 1. Οργανώστε την μετακόμιση:
  • Καθορίστε την ημερομηνία και τον χρόνο της μετακόμισης.
  • Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση.
 2. Συσκευάστε τα προσωπικά αντικείμενα:
  • Αποκτήστε κουτιά, πλαστικές σακούλες και άλλα υλικά συσκευασίας.
  • Συσκευάστε τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως ρούχα, πινακίδες, κοσμήματα, σε κουτιά και σακούλες με ετικέτες.
 3. Αναθέστε και οργανώστε τις μεταφορικές υπηρεσίες:
  • Επικοινωνήστε με μια εταιρεία μεταφορών ή νοικιάστε ένα φορτηγό, ανάλογα με τη μεγέθυνση της μετακόμισης.
  • Προγραμματίστε τη μεταφορά των μεγάλων αντικειμένων, όπως έπιπλα και οικιακές συσκευές.
 4. Αλλάξτε τη διεύθυνση και τις υπηρεσίες:
 5. Ενημερώστε τον φορέα διανομής ταχυδρομικής αλληλογρσείας για την αλλαγή της διεύθυνσής σας
 6. Ενημερώστε τις τράπεζες, τις πιστωτικές κάρτες και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς για την αλλαγή της διεύθυνσής σας.
 7. Ενημερώστε τις υπηρεσίες εφοδιασμού, όπως ηλεκτροδοτητές, νερό, αέριο, internet, τηλεόραση κλπ.
 8. Εκκαθαρίστε τον τρέχοντα χώρο σας: Κάντε μια επισκόπηση του τρέχοντος χώρου σας και απαλλαγείτε από περιττά ή μη χρησιμοποιούμενα αντικείμενα.
 9. Προγραμματίστε την απόρριψη, τη δωρεά ή την πώληση αντικειμένων που δεν θα πάρετε μαζί σας.Ενημερώστε τους σημαντικούς φορείς και οργανισμούς:
 10. Ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας για την αλλαγή της διεύθυνσής σας.
 11. Ενημερώστε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους εκπαιδευτικούς και άλλους σημαντικούς φορείς για την αλλαγή της διεύθυνσής σας.

Συσκευάστε τα αντικείμενα με κατηγορίες: Δημιουργήστε κατηγορίες για τα αντικείμενα σας, όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού κ.λπ. Συσκευάστε και ετικετάρετε κάθε κουτί ανάλογα.

Καθαρίστε και οργανώστε πριν τη μετακόμιση: Προτού ξεκινήσετε να συσκευάζετε, καθαρίστε και οργανώστε τα αντικείμενά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θέλετε να κρατήσετε και τι να απαλλαγείτε.

Σχεδιάστε τον νέο σας χώρο: Αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε έναν σχεδιασμό του νέου σας χώρου και αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε τα έπιπλα και τις συσκευές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε πού πρέπει να τα τοποθετήσετε κατά τη μετακόμιση.

Κάντε μια λίστα ελέγχου: Δημιουργήστε μια λεπτομερή λίστα με όλα τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Περιλάβετε στοιχεία όπως ακύρωση/μεταφορά υπηρεσιών (ηλεκτροδότηση, νερό, τηλεφωνία, Internet), ενημέρωση των αλληλογραφιών σας με τη νέα διεύθυνση, αλλαγή διεύθυνσης σε σημαντικούς φορείς και τράπεζες, κλπ.

Προσλάβετε εταιρεία μεταφοράς: Αν αποφασίσετε να προσλάβετε μια εταιρεία μεταφοράς, επιλέξτε μια αξιόπιστη εταιρεία για μεταφορές μετακομίσεις Αθήνα και κλείστε την ημερομηνία και την ώρα μεταφοράς. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει ασφάλεια για τα αντικείμενά σας.

Αναθέστε καθήκοντα σε φίλους και οικογένεια: Ζητήστε βοήθεια από φίλους και οικογένεια για τη συσκευασία και τη μεταφορά των αντικειμένων. Κατανείμετε τα καθήκοντα και προγραμματίστε μια ημερομηνία για να βοηθήσουν.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλέστε για Προσφορά