Μετακόμιση Κόστος

Μετακόμιση Κόστος

Μετακόμιση Κόστος – Πόσο κοστίζει μια Μεταφορική

Το κόστος μιας μετακόμισης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

 • Η απόσταση της μεταφοράς. Μια μετακόμιση εντός της ίδιας πόλης ή της ευρύτερης περιοχής θα κοστίσει λιγότερο από μια μετακόμιση σε άλλη πόλη ή χώρα.
 • Ο όγκος και το βάρος των μεταφερόμενων αντικειμένων. Μια μετακόμιση με πολλά ογκώδη ή βαριά αντικείμενα θα κοστίσει περισσότερο από μια μετακόμιση με λίγα μικρά αντικείμενα.
 • Ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτούνται. Μια μετακόμιση με πολλούς ορόφους ή με ογκώδη αντικείμενα θα απαιτήσει περισσότερους εργαζόμενους, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος.
 • Οι πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχονται. Οι πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η συσκευασία, η αποσυναρμολόγηση και η συναρμολόγηση επίπλων, η χρήση ανυψωτικού μηχανήματος ή η φύλαξη των αντικειμένων σας πριν ή μετά τη μετακόμιση, θα αυξήσουν το κόστος.

Στην Ελλάδα, το κόστος μιας μετακόμισης κυμαίνεται συνήθως από 500 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο, μπορεί να φτάσει και τα 10.000 ευρώ ή και περισσότερο για μετακομίσεις με μεγάλους όγκους ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Για να υπολογίσετε το κόστος της δικής σας μετακόμισης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με διάφορες μεταφορικές εταιρείες και να ζητήσετε προσφορές. Όταν λαμβάνετε προσφορές, φροντίστε να συγκρίνετε τις τιμές, τις υπηρεσίες που παρέχονται και τις κριτικές άλλων πελατών.

Μερικά tips για να εξοικονομήσετε χρήματα σε μια μετακόμιση:

 • Κλείστε τη μετακόμιση σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι μεταφορικές εταιρείες συχνά προσφέρουν εκπτώσεις για μετακομίσεις που πραγματοποιούνται εκτός της περιόδου αιχμής.
 • Αποφασίστε τι θέλετε να μετακομίσετε. Εάν δεν χρειάζεστε όλα τα αντικείμενα που έχετε, πουλήστε, δωρίστε ή πετάξτε τα. Αυτό θα μειώσει το βάρος και τον όγκο των μεταφερόμενων αντικειμένων, μειώνοντας έτσι το κόστος.
 • Συσκευάστε τα αντικείμενά σας μόνοι σας. Η συσκευασία μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.
 • Βοηθήστε τους εργαζόμενους της μεταφορικής εταιρείας. Η βοήθεια των εργαζομένων της μεταφορικής εταιρείας μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία και να μειώσει το κόστος.
 • Επιλέξτε μια μεταφορική εταιρεία με καλή φήμη. Μια μεταφορική εταιρεία με καλή φήμη είναι πιο πιθανό να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες και να προστατεύσει τα αντικείμενά σας.

Το κόστος μιας μετακόμισης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η απόσταση της μετακόμισης, το μέγεθος και η αξία των αντικειμένων που μετακινούνται, η δυσκολία της μετακόμισης και η εποχή του χρόνου.

Για μια τοπική μετακόμιση στην Αθήνα, το μέσο κόστος για την πρόσληψη 2 ανδρών και ένα φορτηγό είναι μεταξύ € 90 και € 120 ανά ώρα. Έτσι, για μια μετακόμιση 8 ωρών, το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ € 720 και € 960.

Για μια μετακόμιση σε άλλη πόλη ή χώρα, το κόστος θα είναι υψηλότερο. Για παράδειγμα, για μια μετακόμιση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ € 1.200 και € 1.800, ανάλογα με την απόσταση και το μέγεθος των αντικειμένων που μετακινούνται.

Το κόστος της μετακόμισης μπορεί να αυξηθεί σημαντικά εάν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, όπως η μετακόμιση επίπλων με ιδιαίτερο βάρος ή μέγεθος, η μετακόμιση ευαίσθητων αντικειμένων, ή η μετακόμιση σε δυσπρόσιτο χώρο.

Μερικά παραδείγματα του κόστους μιας μετακόμισης ανά περίπτωση:

 • 1) μετακόμιση σε γκαρσονιέρα από 100 ευρώ

 • 2) μετακόμιση σε δυάρι από 200 ευρώ

 • 3) μετακόμιση σε τριάρι από 300 ευρώ

 • 4) μετακόμιση σε τεσσάρι από 450 ευρώ

Για καλύτερη κοστολόγηση προτείνουμε την δωρεάν εκτίμηση στον χώρο σας.

Για να υπολογίσετε το κόστος της μετακόμισης σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με μερικές μεταφορικές εταιρείες και να ζητήσετε προσφορές. Όταν ζητάτε προσφορά, φροντίστε να αναφέρετε τις ακριβείς λεπτομέρειες της μετακόμισης σας, όπως η απόσταση, το μέγεθος και η αξία των αντικειμένων που μετακινούνται, η δυσκολία της μετακόμισης και η εποχή του χρόνου.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλέστε για Προσφορά